17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilim

Merhaba bu yazımızda profesyonel web programlama hizmeti almak isteyen firma veya kişiler için dikkatli olması gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web yazilim hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web yazılım hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken kurallar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti profesyonel, tecrübeli şahıslardan alınmalıdır. Çünkü web yazılımı yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için programlanır. Eğer yazılım gerçekleşirken ileriye dönük kodlama yapılmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi durur. Bu tür kodlamalarda yazılımı yapan kişiye mecbur kalırsınız çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözetilmediği bir programı farklı web programcıları geliştirmekte zorluk çeker, ya düzenleyemez veya uğraşmaz yada en kötüsü düzenlemek için fahiş ücret ister.
  • Geliştirilemez yazılım veya geliştirilebilir yazılım tercihi yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların benimsendiği, takım çalışması sırasında veya başka programcıların kodu ele aldığı vakit sorun çıkmadan düzenleyebileceği programlardır. Siz yazılımı yapan şirketle ilişiğinizi kesseniz bile başka bir uzman web yazılımcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun avantajları büyüktür. Çünkü belirli zamanlarda yeni özellikler, güvenlik güncellemeleri, hızı arttırma düzeltmeleri vb. yenilikler yayınlanmaktadır. Geliştirilemeyen bir web yazılımı sadece üreticisinin geliştirebileceği, diğer web yazılımcının düzenlemek istediği vakit sorunlar yaşayacağı web program tipleridir.
  • Web program maliyetli bir hizmet türüdür. Bu hizmeti almak arzusundaysanız ne fahiş fiyatlara nede çok düşük ücretlere itibar etmeyin. Örneğin üç ajanstan teklif aldınız birisi 3.000 tl teklif verdi, bir tanesi 6.000 tl dedi, birisi 1.500 tl teklif sundu buradan anlaşılırki bu programın ücreti aşağı yukarı 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan fazla veya aşağı fiyatlar %10 değişkenlik gösterebilir. Daha düşük yada uçuk fiyatlara aldanmayın.
  • Arzu ettiklerinizi tafsilatlı bir biçimde açıklayın. Web programı yaptırırken ne arzuladığınızı muhakkak bilmeniz lazımdır. Arzuladıklarınızı süper bir şekilde aktardıktan sonra notlar alınacak ve fiyat teklifi hazırlanacaktır. Fiyat teklifleri oluşturulurken anlattığınız özellikler dikkate alınarak bir fiyatlandırma yapılacaktır. Ücretlendirme oluşturulurken sizin basit bulduğunuz veya söylemeye değmez diye düşündüğünüz şeyler gözardı edilir. Sözleşme bittiğinde artık o özelliği istemeniz durumunda ya ikinci güncellemeye kalır yada yapılmadan proje bitirilir. Örneğin başımdan geçen bir durumdan bahsedeyim bir web yazılım için anlaştık. Proje bir veri kayıt programıydı, istenildiği gibi programlanmaya başlandı %80'lik bölümünü bitirdim. Test için firmaya gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğer bu veriler devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından onaylanması gerekiyormuş, inceledim sitenin apisi yoktu. Projeyi iptal ettim. Sizde böyle bir durumda ön ödemenizi kaybetmiş olursunuz.
  • Muhakkak sözleşme yapın. İş dünyasında şahıslar veya işletmeler sözleşmesiz adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi içeren bir sözleşme yaptırın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek siteleri kapsayan detaylı bir sözleşmeyi mutlaka yapmalısınız.

 

Profesyonel web yazilim hizmeti alacakların yaptıkları en büyük hatalar nedir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web programlama şirketleriyle çalışmamaları gelir. Ajansların şikayet edilebileceği birçok kuruluş varken, freelance kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Ücretlerine kapılma. Birkaç şirket ile konuşulduktan sonra hepsi yüksek deyip, gidip en az paraya yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir tercih meselesi ama şöyle bir düşünün ucuzlukmu, kalitemi. Ucuza yaptırdığınız bir web programı sizi ne kadar ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilim - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilim, istanbul Profesyonel web yazilim, Profesyonel web yazilim istanbul,Profesyonel web yazilim firması, Profesyonel web yazilim firmaları, istanbul Profesyonel web yazilim firması, istanbul Profesyonel web yazilim firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder