13 Temmuz 2017 Perşembe

Kaliteli web sayfasi tasarim

Kaliteli web sayfasi tasarim nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen kişi veya şirketler hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Kaliteli web sayfasi tasarim yaptırırken hangi konulara dikkat edilmelidir?

Uzman bir web tasarım hizmeti alabilmek için önem vermeniz gereken bazı kurallar vardır;

  • Kaliteli web sayfasi tasarim yaptıracağınız şahıs veya firmaya ne istediğinizi detaylı bir şekilde açıklayan dökümanları iletmelisiniz logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir fikriniz yoksa, bu konuyu komple sitenizi oluşturacak kişi veya kuruluşa bıraktıysanız, demo çalışma isteyebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve sözleşmenizde istediğiniz tüm yapıyı en ince ayrıntısına kadar belirtin veya yazdırın, anlaşmanızı mutlaka okuyun.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden onaylamayın, genel olarak web tasarım yapıldıktan sonra web yazılımına giydirme yapılır. Bu sebepten mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web dizayn, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsini kapsayacak sözleşme yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Örneğin siz web dizayn için anlaştınız, yönetim paneli olacakmı diye sormalısınız. Aksi halde statik bir web sayfasına sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Web tasarım hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo hizmetleri ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kaliteli web sayfasi tasarim seo uyumlu hazırlanmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı maddeler vardır. Hızlı olması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırlarak ve görseller sıkıştırılarak yapılmaktadır.
  • Kaliteli web sayfasi tasarim mutlaka duyarlı (responsive) tasarıma sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kaliteli web sayfasi tasarim ücretleri ne kadardır?

Kaliteli web sayfasi tasarim için aşağı yukarı fiyatlar firmadan firmaya değişmekle beraber birçok firmada aynıdır. Freelance olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece ucuz olduğu için çalışmanızı tavsiye etmemekle birlikte nedenleriyle birlikte aktaracağım.

İstanbul web dizyan firmaları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl arasındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl arasındadır.

Bu işi yapan firmalar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne durumda.

Freelance hizmet verenlerin giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları firmalardan %30 - %50 daha düşüktür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder